متن استاتیک شماره 54 موجود نیست متن استاتیک شماره 54 موجود نیست
  • 1404/05/06
  • - تعداد بازدید: 11
  • زمان مطالعه : 2 دقیقه
دانشکده تغذیه و علوم غذایی

شناخت و توصیه های تغذیه ای جهت کنترل بیماری دیابت نوع یک (قسمت دوم)

رژیم غذایی مناسب در کنترل دیابت

برنامه غذایی هر فرد براساس شرایط وی و توسط متخصص تغذیه تنظیم می شود. همچنین هیچ یک از گروه های غذایی حذف نمی شوند بلکه مقدار مصرف آن ها نیز تعدیل می گردد.

توصیه هایی در مورد مصرف نان و غلات:

* ترجیحا برنج قهوه ای غیرآبکشی به همراه حبوبات و سبزیجات مختلف مصرف گردد.

* به جای نان های سفید و بدون سبوس همچون نان لواش و باگت، از نان های سبوس دار و نان های تهیه شده از جو، استفاده گردد.

* در صورت تمایل به مصرف ماکارونی، از انواع سبوس دار آن مصرف گردد و درتهیه ی مایه ی ماکارونی سبزیجات مختلف استفاده شود و دم کشیده نشود.

توصیه هایی در مورد مصرف میوه ها:

* مصرف میوه ی کامل (به همراه غشای نازک سطحی آن) به دلیل داشتن فیبر و بهبود کنترل قندخون، نسبت به مصرف آب میوه ارجحیت دارد.

* میوه های تازه بسیار مفیدتر از انواع میوه های خشک در کنترل قندخون تاثیر دارند.

* آب میوه ها و کمپوت های صنعتی، علاوه بر اینکه از نظر ویتامین ها بسیار فقیر هستند؛ میزان شکر زیادی نیز به همراه داشته و بنابراین مصرف آنها نیز توصیه نمی گردد.

* در هر بار مصرف، تنها یک واحد میوه و به همراه سبزیجاتی مثل خیار، کاهو، هویج و ... مصرف گردد.

 

توصیه هایی در مورد مصرف سبزیجات:

سبزیجات علاوه بر تأمین ویتامین ها و مواد معدنی مورد نیاز بدن، به علت دربر داشتن میزان فیبر بالا و از طرفی کالری بسیار پایین، نقش بسزایی را در کنترل سطح قند خون افراد ایفا می نمایند. لذا، رعایت رژیم غذایی سرشار از سزیجات در افراد مبتلا به دیابت توصیه می گردد.

توصیه هایی در مورد مصرف لبنیات:

* لبنیات کم چرب نسبت به به لبنیات پرچرب انتخاب مناسب تری می باشند.

* مصرف متعادل ماست و خیار نسبت به ماست ساده بدلیل افزایش دریافت فیبر رژیمی انتخاب مناسب تری در رژیم غذایی این بیماران قلمداد می گردد.

* مصرف نعناع و پونه به همراه ماست یا به تنهایی برای افرادی که ریفلاکس و سوزش سر دل دارند، مناسب نمی باشد.

* استفاده از ماست های کم چرب غنی شده با پروبیوتیک ها نیز انتخاب مناسب و مفید می باشند.

توصیه هایی در مورد مصرف گوشت:

* محدودیت مصرف گوشت های فرآوری شده همچون سوسیس و کالباس در رژیم غذایی صورت گیرد.

* مصرف حبوبات بدلیل نقش در بهبود کنترل سطح قندخون افراد تا حد امکان افزایش یابد.

توصیه هایی در مورد مصرف گروه چربی ها:

* روغن مصرفی خود را تا حد امکان کاهش دهید.

* روغن های جامد و حیوانی را از برنامة غذایی خود حذف کرده و به جای آن، از روغن های گیاهی مفید همچون روغن زیتون و کنجد استفاده گردد.

* استفاده متعادل از منابع چربی سالم همچون مغزها و دانه های روغنی در رژیم غذایی توصیه می گردد./ف.نوروزی فرد

«دکتر سعید شرافت  منش» دکترای تخصصی تغذیه، دانشکده تغذیه و علوم غذایی دانشگاه علوم پزشکی شیراز

  • گروه خبری : آخرین اخبار دانشکده,اخبار واحدها,اخبار علمی دانشگاه
  • کد خبری : 128956
کلیدواژه

نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید